05.04.2013

Forfølgelse af kristne i Midt-Østen.

Fra Ordetogisrael.no/
5. april 2013.I

Ikke Israel, men den "muslimske vinteren" jager de kristne vekk fra Midt-Østen.

For ett hundre år siden utgjorde kristne 20% av befolkningen i Midtøsten. I dag er andelen redusert til 4%. I ulike bølger i forrige århundre, har de kristne forlatt disse landene.

Det startet med armenerne under første verdenskrig, fortsatte med den gresk-ortodokse utvandringen fra Egypt på 1950-tallet, deretter med de libanesiske og irakiske kristne mot slutten av forrige århundre. Den siste bølgen er kristne som flykter fra forfølgelsen som har oppstått i kjølvannet av den såkalte arabiske våren. I alle tilfeller har muslimsk fiendtlighet vært en sentral faktor som forårsaker den kristne utvandringen.

I dag kan forfølgelsen være brutal og direkte, som brenning av kirker, voldtekt, tvangsekteskap og tortur, eller i form av økonomisk boikott og tilfeldig trakassering. Under den pågående borgerkrigen i Syria er kristne blitt forhindret fra å flykte fra den østlige delen av landet av det som ofte kalles den syriske frigjøringsfronten. I realiteten er dette islamske terrorgrupper som i tillegg til å kjempe mot den syriske presidenten, Bashar Assad, også retter seg mot kristne ved hjelp av ran, mord og kidnappinger.

I en utmerket artikkel av Lawrence Solomon i Financial Post denne uken påpeker forfatteren at utvandringen av kristne fra Midtøsten representerer en stor tragedie for hele området. De kristne har skapt økonomisk velstand i Midtøsten i århundrer. Kristne har tradisjonelt stått for så mye som 80% av handelen i regionen, til tross for at de bare har utgjort 20% av befolkningen. Deres utvandring vil trolig føre til økt økonomisk stagnasjon.

Med dagens utvikling, synes det som om det muslimske Midtøsten går vanskelige tider i møte. I stedet for å styrke menneskerettighetene har "den arabiske våren" ført til anarki, økonomisk usikkerhet og forfølgelse av minoriteter. Forfølgelsen av de kristne i disse områdene er en klar indikasjon på hvilken retning de ulike landene tar.

Det er tragisk at dette skjer med stilltiende støtte fra den vestlige verden. Med mindre det skjer endringer i vestlige holdninger og politikk på dette området og med mindre de begynner å kreve respekt for menneskerettighetene og styrke land som Israel hvor disse rettighetene holdes i hevd, vil Israel veldig snart være det eneste stedet i Midtøsten der kristne kan leve i fred.

Men ved å utilbørlig å kritisere det eneste fungerende demokratiet i Midtøsten og ignorere eller støtte dem som ved bruk av udemokratiske metoder angriper Israel, sender Vesten det motsatte budskapet; nemlig at respekt for menneskerettighetene er forhandlingsbart. De kristne i Midtøsten, og Israel, er de som betaler prisen for denne politikken.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Redaktionen betragter ikke Katolikker og Ortodokse som sande Kristne.