13.06.2013

Rygter om krig i Nord.

Fra Israeltoday.co.il/
13. juni 2013.

Tidligere i denne uge advarede den Amerikanske regering Amerikanerne og sagde, at de skulle styre uden om Golanhøjderne i det nordlige Israel. Nu gør FN Syriens naboer opmærksomme på, at den igangværende borgerkrig er tilbøjelig til at brede sig over grænsen.

"Amerikanske borgere rådes til at udsætte rejser, der ikke er væsentlige, til og i Golanhøjderne og til at udøve ekstra forsigtighed," står der i en e-mail fra den Amerikanske ambassade i Tel Aviv til Amerikanske statsborgere, der bor i Israel.

Advarslen kommer efter, at den Syriske regering og oprørsstyrkerne var involveret i en kamp over flere dage om grænsebyen Quneitra, hvor de Syriske styrker for første gang i årtier var inde i den demilitariserede bufferzone mellem Israel og Syrien.

Omkring på samme tid meddelte Østrig, som er den største bidragyder af tropper til FN’s fredsbevarende styrke ved Golangrænsen, at de ville trække deres soldater ud af regionen.

De Fredsbevarende Styrker udgør FN’s ”United Nations Disengagement Observer Force” (UNDOF), der gentagne gange i de seneste måneder har været mål for de Syriske oprørere, og mange har udtrykt deres totale mangel på motivation til at risikere deres liv for at forhindre krig mellem Israel og dets naboer.

De Østrigske tropper begyndte at trække sig tilbage onsdag, samtidig med at FN's Generalsekretær, Ban Ki-moon, åbnede forhastede forhandlinger med Sverige om at erstatte de fraværende fredsbevarende styrker.

Ban sagde faktisk, at der er et presserende behov for virkelig at øge størrelsen af UNDOF’s udstationering. "De igangværende militære aktiviteter inden for skillelinjen har fortsat potentialet til at eskalere spændingerne mellem Israel og den Arabiske Syriske Republik, og sætte våbenhvilen mellem de to lande på spil," sagde FN-chefen.

Ban ønsker, at se styrken forøget til 1.250 kampklare tropper, for væsentligt at forbedre den defensive formåen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Læs og besvar spørgsmålet: Skal danske soldater sendes til Golan for at hjælpe den hårdt trængte FN-styrke?

"I skal høre krigslarm og rygter om krig." Matt 24:6.
"Og når I hører krigslarm og rygter om krig, så lad jer ikke skræmme. Det skal ske, men det er endnu ikke enden." Mark 13:7.