11.11.2013

Frankrig: Israel vil angribe Iran.

Fra Israeltoday.co.il/
11. november 2013.

Det er ikke bare Vestens risici, der chokerer Israel, hvis de underskriver en dårlig nuklear aftale med Iran, advarede en Fransk parlamentariker i weekenden, idet han holdt på, at Premierminister Benjamin Netanyahu så ville gøre alvor af sin trussel om at angribe den Islamiske Republik.

Ifølge Israels Channel 2 News ringede den Franske parlamentariker, Meyer Habib, omgående til nationens Udenrigsminister, da sidstnævnte deltog i samtalerne mellem Iran og de Vestlige magter i Genève. Habib’s budskab var klart: "Jeg kender Netanyahu. Hvis du ikke strammer dine holdninger op, vil han angribe Iran."

Netanyahu og de fleste andre Israelske embedsmænd ser det tilbud, der i øjeblikket er på bordet mellem de Vestlige magter og Iran, som sørgeligt utilstrækkelig, da det ikke kræver, at Teheran afvikler blot en enkelt centrifuge, men efterlader den Islamiske Republik meget kompetent til at bygge atomvåben i fremtiden.

Israel har gentagne gange erklæret, at det ikke kan tillade, at Iran bliver nukleart eller besidder evnen til at blive nukleart.

Den Franske Udenrigsminister, Laurent Fabius, rapporterede, at Habib sagde, at det ikke var tomme trusler, men at de Vestlige magter skulle "skærpe deres holdning for at undgå krig.”

Det var kort efter det rapporterede telefonopkald, at Frankrig siges at have "kastet grus i maskineriet”. Forhandlingerne gik i stå søndag, men begge parter var enige om at mødes igen senere på måneden.

Det er ikke første gang, Frankrig direkte har advaret det internationale samfund om, at Israel er dødsens alvorlig med hensyn til at forhindre Iran i at få atomvåben. I begyndelsen af 2010 advarede den tidligere Franske Præsident, Nicolas Sarkozy, gentagne gange om, at hvis Vesten ikke handlede, ville det føre til krig mellem Israel og Iran.
----------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Hvordan ville en Iransk-Israelsk nuklear skudveksling se ud?