15.11.2013

Irans bedste venner advarer om, at der kan komme krig.

Fra Flashtrafficblog/
13. november 2013.

Det Hvide Hus og Netanyahu udsender lignende ildevarslende advarsler.
(Netanya, Israel) -Sheikh Hassan Nasrallah, lederen af terror-organisationen, Hizbollah, i Libanon — Irans bedste venner i Mellemøsten — advarede i dag om, at en større regional krig snart kan kommer, hvis Iran og verdenslederne ikke indgår en aftale. Hans advarsler blev ildevarslende gentaget af Det Hvide Hus og Israels Premierminister Netanyahu. Det er svært at huske, hvornår disse tre sidst har kunnet enes om noget.

"Til hele den Arabiske befolkning i Golfstaterne: Saudi-Arabien, Kuwait, Qatar, Bahrain, Emiraterne og Oman: Hvad er alternativet til en forståelse mellem Iran og verdenslederne? Det er en regional krig," advarede Nasrallah.

"Obama-administrationen optrappede tirsdag lobbyvirksomheden imod Kongressens handlinger vedrørende nye sanktioner mod Iran. Som Det Hvide Hus varskoede, kan noget sådant føre til krig," rapporterede ”The Times of Israel”.

"Det Amerikanske folk foretrækker med rette og forståeligt nok en fredelig løsning, der forhindrer Iran i at få atomvåben, og dette er - hvis denne aftale indgås - potentielt til stede," sagde talsmanden for Det Hvide Hus, Jay Carney, til reporterne. "Alternativet er en militæraktion."

"Carney fortalte reporterne, at Amerikanerne ikke ønsker den krig, som de nye sanktioner vil bringe, og nævnte, at lovgiverne kunne betale politisk, hvis diplomatiet med Iran mislykkedes," skrev The Times of Israel.

"Den aftale, der i øjeblikket diskuteres mellem de seks verdensmagter og Iran, kan føre til krig, sagde Premierminister Benjamin Netanyahu onsdag, idet han intensiverede sit fremstød mod en mulig foreløbig aftale om Teherans skrupelløse nukleare program." Det rapporterede The Times of Israel i en særskilt artikel.

"Der er ikke bare to muligheder i forhold til den Iranske sag: En dårlig aftale — eller krig. Det er forkert. Der er en tredje mulighed — og det er at fortsætter presset fra sanktionerne," sagde Netanyahu i Knesset. "Jeg vil endda sige, at en dårlig aftale sandsynligvis vil føre til et uønsket resultat."

"Der er ingen grund til at underkaste sig Iranske diktater; ej heller er der nogen grund til at være forhastet," sagde Netanyahu i Knessets plenum. "Iran er under et meget barsk økonomisk pres, og fordelen er med dem, der påfører presset. Det er muligt at nå en god aftale om at afvikle Irans militære nukleare kapacitet. Dette kan ikke opnås ved det forslag, der nu drøftes i Genève. Dette forslag ville give et gabende hul... hvorigennem luften kan slippe ud af sanktionernes pres."

Netanyahu’s rådgiver siger, at Premierministeren ikke er imod en aftale med Iran — kun en dårlig aftale. Premierministeren mener, at nøglen er:

• At stoppe Irans berigelse af uran

• At tvinge Iran til at afvikle sine centrifuger

• Kræve at Iran giver sit allerede berigede uran til et andet land (eller lande) og blot køber det nukleare brændsel, de behøver til at drive deres civile kraftværker, ikke til våben

• Og tvinge Iran til at lukke sine plutonium-faciliteter

Iran og P5+1 (USA, Rusland, Kina, U.K. og Frankrig, plus Tyskland) skal efter planen mødes igen den 20. november i Genève.

Lad os ikke ophøre med at bede om fred, ligesom vi forbereder os på muligheden for krig.