28.03.2012

”State Department” vil ikke sige, at Jerusalem er i Israel.

Fra Freebeacon.com
27. marts 2012.

OPDATERING: "State Department" har ændret en officiel meddelelse for at slette den kendsgerning, at de havde refereret til Israel og Jerusalem som adskilte enheder.

Den nuværende udgave siger: "Handler under sekretær Kathleen Stephen’s rejser til Algier, Doha, Amman, Jerusalem og Tel Aviv." I en tidligere gengivelse af meddelelsen adskilte ”State Department” Jerusalem og Israel.

En officiel ”State Department” meddelelse har kategoriseret Jerusalem og Israel som separate enheder.

I en officiel pressemeddelelse i går bekendtgjorde ”State Department”, at de "Handler under Sekretær Kathleen Stephen’s rejser til Algeriet, Qatar, Jordan, Jerusalem og Israel."

Selvom de holder trit med deres mangeårige politik, nægter ”State Department” dog at anerkende Jerusalem som Israels officielle hovedstad — trods en U.S.-lov om det modsatte. Obama mødte kritik af emnert sidste år, da det blev afsløret, at Det Hvide Hus havde fjernet alle henvisninger til, at Jerusalem er en del af den Jødiske stat, fra en samling fotografier på hjemmesiden.

Obama er også blevet revset af pro-Israelske ledere samt nogle på Capitol Hill for at kapitulerer over for presset fra ”State Department”, som længe har været imod U.S.-loven om sagen.

En højtstående GOP (Republikansk)-hjælper fordømte ”State Department’s” seneste pressemeddelelse som svag udenrigspolitik. "Igen minder præsident Obama’s administration de Jødiske vælgere om, hvorfor man ikke har tillid til ham, når det drejer sig om Israels sikkerhed," sagde kilden. "Han tror ikke, Jerusalem er Israels hovedstad. Er den da sin egen suveræne nation?"

GOP-kilden irettesatte også Obama for fortsat at gå imod U.S.- lov om emnet. "Under U.S.-lov er Jerusalem anerkendt som den udelte hovedstad i Israel — punktum," sagde rådgiveren. "I modsætning til den Amerikanske ambassades træk er denne omstændighed ikke underlagt nogen ophævelse eller undtagelse. Så spørgsmålet er virkelig, hvorfor ignorerer Barack Obama U.S.-lov og nægter at anerkende den Israelske hovedstad?"

Det Hvide Hus svarede ikke på anmodningen om en kommentar.