27.03.2012

Sydkorea kan nedskyde Nordkoreansk missil.

Fra theextinctionprotocol.wordpress.com/
26. marts 2012.

26. Mar 2012 - SEOUL - Sydkorea har advaret om, at de kan nedskyde en Nordkoreansk raket, hvis den passerer hen over deres territorium, da bekymringer om, hvad Washington kalder en langtrækkende missil-test, overskyggede et internationalt nuklear-sikkerheds-topmøde. "Vi studerer forholdsregler såsom sporing og nedskydning af [dele af] et Nordkoreansk missil, hvis det forvilder sig ud af sin normale bane" og overskrider Sydkoreansk territorium, sagde Yoon Won-shik, en talsmand for Sydkoreas forsvarsministerium. Han kaldte lanceringen "en meget hensynsløs, og provokerende handling", der undergraver freden på den Koreanske halvø.

Yoon sagde, at Nordkorea havde flyttet hoveddelen af raketten til en bygning et sted i nærheden af landsbyen Tongchang-ri i Nord Phyongan-provinsen, og at de gjorde forberedelser til en affyring. Det Sydkoreanske og det Amerikanske militær overvåger nøje situationen, tilføjede han.

Næsten 60 verdensledere er samlet i Seoul for at tale om, hvordan man kan holde nukleart materiale borte fra terrorister. Men Nordkorea har taget opmærksomheden, siden de annoncerede, at de i denne måned ville sende en satellit ud i rummet om bord på en langtrækkende raket. Nordkorea kalder lanceringen en del af deres fredelige rumprogram, og siger, at en ny sydligere flyvevej er beregnet på at undgå andre lande; tidligere raketter er blevet affyret over Japan.

Men Washington og Seoul siger, at flertrins-raketten skal teste leverings-systemer til langtrækkende missiler, der kan monteres med atomvåben. Barack Obama og hans Sydkoreanske kollega, Lee Myung-bak, opfordrede i en fælles pressekonference søndag Nordkorea til omgående at standse deres lanceringsplaner, og advarerede om, at de ville håndtere enhver provokation strengt. Obama sagde, at flytningen ville sætte en aftale fra sidste måned på spil. Ifølge denne aftale vil USA sende fødevarehjælp til Nordkorea i bytte for en nuklear nedfrysning. Lancerings-forberedelserne kommer netop som Nordkoreanerne og den nye leder, Kim Jong-un, markerer, at det er 100 dage siden Kims far, Kim Jong-il døde. Samtidig forbereder de sig på den 15. april at fejre 100-året for fødslen af den afdøde Kim Il-Sung, den Nordkoreanske grundlægger. - Guardian

Patriot-missiler bliver udkommanderet i Tokyo
Japan vil indsætte jord-til-luft-missiler i beredskab det centrale Tokyo på grund af Nordkoreas planlagte raket, sagde Japans forsvarsminister i dag.

Indsættelsen af et anti-missil-batteri i den tætpakkede hovedstad vil være et supplement til faciliteterne på den sydlige økæde, Okinawa, sagde Naoki Tanaka til lovgiverne. "Vi arbejder på nogle procedurer til i Tokyo-området at implementere Patriot-missiler, der agerer på præcedens," sagde Tanaka til overhusets medlemmer med henvisning til PAC-3 jord-til-luft missil-forsvarssystemet. "Vi er også klar til at implementere Patriot på Nansei- (sydvestlig) øerne, herunder Okinawa, da den anden fase af Nordkoreas raket forventes at flyve over Japans sydligste ø-kæde, tilføjede Tanaka.

Det atombevæbnede Nordkorea har meddelt, at de vil lancere en raket i midten af april for at sætte en satellit i kredsløb - et træk, som USA, Sydkorea og andre lande ser som et påskud til en langtrækkende missil-test, der er forbudt af FN. Tanaka sagde fredag, at han klargør Japans missilforsvarssystemer til nedskydning af raketten, hvis den ser ud til at falde på deres jord - et træk, der ligner de foranstaltninger, Japan gjorde i 2009 før Pyongyang’ sidste langtrækkende raket. - Indian Express
---------------------------------------------------
Læs desuden: Ny verdensorden: Østens konger kommer.