22.06.2012

US-dominansen i Mellemøsten er slut.

Fra Ivarfjeld.wordpress.com/
22. juni 2012.

"Den Amerikanske æra som dominant i fredsprocessen i Mellemøsten slutter".

Det er ordene fra Richard Haass. Han er tidligere direktør for politisk planlægning i det Amerikanske udenrigsministerium.

Idet han talte om den mulige effekt, de seneste omvæltninger i regionen kan have på fredsprocessen, sagde Hass, at USA ikke længere vil have så stor en rolle i den fremtidige diplomatiske udvikling. "Spørgsmålet om Iran og Arabiske omvæltninger vil dominere Mellemøsten dagsordenen, og fredsprocessen med Israel vil være et mindre dominerende aspekt i den Amerikanske Mellemøsten-politik," sagde Haass.

Den tidligere Amerikanske embedsmand tilføjede, at "den Amerikanske æra som dominant i fredsprocessen i Mellemøsten slutter. Der vil ligge mere ansvar på Israelernes og Palæstinensernes egne skuldre."

Med henvisning til det kommende Amerikanske præsidentvalg, sagde Haass, at hvad "der sker i Mellemøsten - bortset fra krisen med Iran - vil have ringe eller ingen indflydelse på valget."

"Uanset hvem der vinder i november, er Amerikanerne færdige med Irak, og tilbagetrækningen fra Afghanistan vil fortsætte. Tempoet kan afhænge af, hvem der er præsident," sagde han og tilføjede: "Indenlandske spørgsmål vil dominere den næste præsidentperiode, uanset hvem der vinder.”

Source: Israely daily Haaretz

Kommentar:
Den Amerikanske præsident har allerede fortalt kongressen, at det Amerikanske forsvar i fremtiden vil fokusere på opgaver i Stillehavet. Dette giver mening for alle generaler og søværnets kommandanter. Det var Japan, der angreb USA i december 1941. Ikke Iran.

I dag er det Kina, der udfordrer det Amerikanske overherredømme på de syv verdenshave. Kun Kina er i stand til at ødelægge Amerikansk udenrigspolitik.

Med hensyn til Mellemøsten vil USA blive tvunget til at indgå fredsaftaler med Irak, Iran og Afghanistan.

De Amerikanske skatteydere kan simpelthen ikke holde til at betale regninger for Araberne og Perserne. Den officielle Amerikanske gæld har passeret 14 bilioner USD. Hvis omkostningerne ved at være det selvbestaltede Globale politi ikke bliver skåret drastisk ned, vil USA simpelthen gå konkurs.

Den samme regel, der gælder for verden, gælder også for Washington. "Hvis du ikke kan slå onde mennesker, så slut dig til dem." USA vil i sidste ende forsyne og støtte Islam, og slutte fred med fjender af Sandheden. Den Globale ”One World” regering er ved at opstå.