07.06.2012

USA's president Obama innrømmer nå at selvstyreregjeringen ikke ønsker fred med Israel.

Fra Ordetogisrael.no/
7. juni 2012.

Flere kjente Midt-Østeneksperter har i lang tid innsett at den arabiske selvstyremyndigheten egentlig ikke ønsker ekte fred og sameksistens med Israel. Nå synes det som om USA´s president har innsett det samme.

Ifølge det jødiske telegrambyrået Agency News har USA´s president Barack Obama i et møte i Det hvite Hus med jødiske ledere, fortalt at han nå er i sterk tvil om at den arabiske selvstyremyndigheten i Midt-Østen i det hele tatt er interessert i en fredsavtale med Israel. Obama uttrykte på møtet stor bekymring for at "palestinerne egentlig ikke ønsket fred og sameksistens med den jødiske staten."

I løpet av det siste året har president Obama sett at selvstyremyndigheten konsekvent har nekter å møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu for direkte forhandlinger, mens de på samme tid har beskyldt Israel for å avvise alle forsøk på å løse konflikten i Midt-Østen.

Washingtons svar på denne frustrerende situasjonen har i lang tid vært å øve press på Israel, for å tilfredsstille Mahmoud Abbas og Hamas, særlig ved å dempe jødisk bygging i Jerusalem og resten av Judea og Samaria. President Obamas håp med denne politikken overfor Israel var at Abbas og Hamas fant å ville gå inn i direkte forhandlinger med Israel. Det er ingen tvil om at Obama det siste året har vært langt mindre vennligsinnet mot Israel enn tidligere. Dette har jo også medført at Obama det siste året har møtt meget sterk kritikk fra USA´s kongress.

På møtet med de jødiske ledere i Det hvite Hus sist tirsdag, undertreket president Obama imidlertid at dette ikke var tilfellet. Han understreket sterkt at "hans pendel nå faktisk hadde vippet over i Israels favør. Dette har for meg forårsaket store problemer mellom USA og palestinerne."