25.04.2013

Jerusalem, en løftesten – Zak 12:3.

Fra Israelheute.com/
25. april 2013.

Freden mellem Israel og Palæstinenserne afhænger i sidste ende af Jerusalem. Derom er Jøder og Palæstinensere enige. Det kom igen til udtryk i de Israelske og Palæstinensiske medier efter påskehelligdagene. Til Ynet sagde den Knessetforordnede fra Yesh Atid, Ofer Shela, at en fred med de Palæstinensiske naboer kun afhænger af Jerusalems fremtid.

Et par dage senere fortalte den Palæstinensiske Premierminister, Tayb el Rahim, i den Palæstinensiske radio, at der ingen mulighed er for fred med Israel uden Østjerusalem som hovedstad i den fremtidige Palæstinensiske stat.

Dermed bliver Shela anset for lige så pragmatisk som el Rahim. Begge betragtes som parate til kompromis. I årenes løb har Israelske og Palæstinensiske politikere fremhævet, at fred med hinanden kun vil være mulig, hvis den anden giver efter i forhold til Jerusalem.

Ingen Israelsk regering vil nogensinde give afkald på Tempelpladsen, som ligger i Østjerusalem, og på den Palæstinensiske side vil ingen fred med Israel være mulig uden Al-Aqsa-moskeen. Dette politiske skisma bliver overset og ikke taget alvorligt i Vesten.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Se, jeg gør Jerusalem til et berusende bæger for alle de omboende folk; også Juda vil blive ramt, når Jerusalem belejres. På den dag gør jeg Jerusalem til en tung sten for alle folkene; de, der forsøger at løfte den, vil rive sig til blods. Så samles alle jordens folk mod byen." Zak 12:2-3.