27.05.2013

"Israel er idag den mest truede stat i verden"

Fra Ordetogisrael.no/
26. maj 2013.

"Israels nasjonale kriseuke" startet i Israel idag søndag. i den forbindelse uttalte statsminister Benjamin Netanyahu: "Israel er idag den mest truede stat i verden, derfor vil våre forsvarsenheter holde øvelser mot atomangrep og kjemisk krigføring for å kunne beskytte vårt land mot slike angrep."

Etter det ukentlige regjeringsmøte i Jerusalem idag sa statsminister Benjamin Netanyahu at truslene mot Israel har økt betydelig de senere årene. Han pekte på atom- og raketttruslene og uttalte til journalistene: "Israel er imidlertid godt forberedt på enhver situasjon som måtte komme."

"I de senere årene har vi økt betydelig vår beredskap på hjemmefronten vis-à-vis slike angrep. Vi investerer milliarder av shekel til forsvaret, slik våre innbyggere vil være bedre beskyttet og bedre forberedt. Vi har investert i Iran Dome, som avskjærer rakettangrep. I tillegg på sirener, tilfluktsrom, strukturell forsterkning, og bedre varslingssystemer. Vi vil også gjøre lovendringer for å tilpasse den juridiske realitet i staten Israel. slik at vi har et virkelig vern mot de forskjellige trusler som kommer,"sa Netanyahu videre.

Statsministeren understreket til slutt at "mange endringer har allerede trådt i kraft, noe av dette ble synliggjort under Operation Pillar of Defense, men det er fremdeles vanskelig å oppnå full beskyttelse. Til slutt: Ingen beskyttelse kan være en erstatning for den slående kraften hos våre forsvarsstyrker - IDF.