31.05.2013

Israel truer med at bombe de Russiske våbenleverancer til Syrien.

Fra Israeltoday.co.il/
30. maj 2013.

Israelske embedsmænd sagde i denne uge, at de ville "vide, hvad de skulle gøre," hvis Rusland gennemfører det planlagte salg af et avanceret anti-luftskytssystem til Syrien. I betragtning af Israels seneste fastslåede luftangreb på Syrien, blev bemærkningen gjort som en lidet tilsløret trussel om at ødelægge de Russiske våben i samme øjeblik, som de rører Syrisk jord.

"Leveringen af S-300 har ikke fundet sted – jeg kan bevidne dette - og jeg håber, den ikke gør det. Men hvis den uheldigvis ankommer til Syrien, vil vi vide, hvad vi skal gøre," sagde den Israelske Forsvarsminister Moshe Ya'alon til reporterne.

Israel har forsøgt at overbevise Rusland om, at de skulle annullere våbensalget, idet de argumenterede for, at S-300 ville gøre den kampberedte Syriske diktator, Bashar Assad, i stand til nemmere at overføre kemiske våben til hans Hizbollah-allierede. To tidligere Israelske luftangreb forhindrede angiveligt lignende overførsler.

Der er også den risiko, at hvis Assad falder, vil S-300erne falde i hænderne på Hizbollah eller en af de radikale Islamiske grupper, der udgør de Syriske oprøreres hær. Israelske embedsmænd bemærkede, at i hænderne på terrorister kunne S-300 ganske nemt nedlægge civile passagerfly.

Men på et møde ved feriestedet, Sochi, ved Sortehavet i sidste uge afviste den Russiske Præsident, Vladimir Putin, Israels Premierminister, Benjamin Netanyahus, bekymringer, og holdt på, at Assad er en stabiliserende faktor i regionen, og at hans regime skal have chance for at forblive ved magten.

Imidlertid hævdede Assad torsdag på Hizbollahs TV, Al-Manar, at han allerede havde modtaget den første sending S-300-raketter og radarsystemer. Den Syriske diktator gik videre og advarede Israel om, at ethvert yderligere luftangreb ville resultere i en øjeblikkelig Syrisk gengældelse.

Efter Israels sidste luftangreb mod en lagerbygning ved Damaskus’ lufthavn, der var mistænkt for at indeholde kemiske våben, rapporterede de Arabiske medier, at Syrien havde rettet hovedparten af sit betydelige arsenal af langtrækkende missiler imod den Jødiske stat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Rick Warren ærede Assad og roste det “fredelige” Syrien.