30.05.2013

Obama og Det Osmanniske Imperium

Fra Endtimeheadlines
30. maj 2013.

Profetisk vægter: Historiker hævder, at Obama hjælper med at genoplive Det Osmanniske Imperium

Hjælper Obama med støtte fra Tyskland til at fremme af Tyrkiets ”grand plan” - at genoprette det Osmanniske Imperium, det Islamiske kalifat, der styrede meget af det Sydøstlige Europa, Vestasien og Nordafrika i mere end seks århundreder?

Det er et spørgsmål, som historikeren Robert E. Kaplan stiller i en artikel med titlen: "USA hjælper med at rekonstruere det Osmanniske Imperium." Artiklen blev offentliggjort i denne uge af den internationale politiske tænketank, Gatestone Institut.

Kaplan, der er historiker med en doktorgrad fra Cornell University og speciale i det moderne Europa, siger, at historien antyder et muligt partnerskab mellem Tyrkiet og Tyskland, der kan have set indflydelsen i Tyrkiet som et middel til at påvirke Muslimer i hele verden med deres egne interesser.

Han spørger, hvorfor den Amerikanske regering "aktivt ønsker at fremme de Tyske mål," herunder ødelæggelsen af Jugoslavien i 1990erne og genskabelsen af det Osmanniske Imperium gennem det "Arabiske forår".

Kaplan peger på Obamas støtte til Det Muslimske Broderskab - den ultimative sejrherre i det "Arabiske forår" - USA’s opbakning til de radikale Islamiske "oprørsgrupper” i Libyen med tilknytning til al-Qaeda, og den nuværende støtte til tilsvarende radikale Islamiske "oprørsgrupper” i Syrien, der er på samme linje som al-Qaida.

Hver af disse Amerikanske militær-interventioner opstod i områder, der var under det Osmanniske Imperium...  More