10.05.2013

Jordan ønsker at fyre Israelsk ambassadør.

Fra Israeltoday.co.il/
9. maj 2013.

Jordans Parlament vedtog onsdag enstemmigt at afsætte den Israelske ambassadør, Daniel Nevo, på grund af denne uges anholdelse af Jerusalems Mufti, Sheikh Muhammed Hussein. Jordan udøver teknisk set religiøs kontrol over Tempelbjerget via de embedsmænd, der er udnævnt af Den Palæstinensiske Myndighed. De har reelt set kørt løbet i over ti år.

[Foto: Daniel Nevo]

Den Jordanske Indenrigsminister, Hussein Mahalia, indkaldte Nevo for at udtrykke sit lands alvorlige fordømmelse af Muftiens tilbageholdelse.

Israel arresterede tirsdag Muftien for hans rolle i en opildnende vold mod det Israelske politi, der var stationeret på det hellige sted. Politifolk blev angrebet, fordi de havde forsøgt at berolige Muslimske unge, der højlydt overdængede de Jødiske besøgende med fornærmelser.

Den Israelske Præsident, Shimon Peres, sendte en besked til Jordan, og understregede Israels forpligtelse på fredstraktaten mellem de to nationer samt religionsfriheden i Jerusalem.

Det Jordanske udbrud over det, der fik Israel til at smække Muftien over fingrene, er hvad, man kunne forvente. På samme tid tror disse selverklærede forsvarere af religionsfriheden, at det er helt i orden at nægte Jøder og Kristne at bede på Tempelbjerget - det mest hellige sted i verden for Jøder og mange Kristne.