01.05.2013

Netanyahu presset til at acceptere nyt Arabisk fredstilbud.

Fra Israeltoday.co.il/
1. maj 2013.

Medlemmer af oppositionen samt Premierminister Benjamin Netanyahu's egen koalition presser den Israelske leder til at acceptere et nyt Arabisk fredsforslag som grundlag for fornyede forhandlinger med Palæstinenserne.

Under besøget i Washington refererede Qatars Premierminister, Hamad Bin Jassem Al Thani, mandag til Den Arabiske Ligas Saudi-forfattede fredsinitiativ. Dog syntes Al Thani at foreslå en opblødning af forslagets betingelser, idet han udtalte, at Araberne er parate til at acceptere sammenlignelige, indbyrdes aftalte og mindre landudvekslinger mellem Israel og en fremtidig Palæstinensisk stat.

Dette fjerner en af de største hindringer for, at Israel kunne acceptere initiativet, da det blev indført i 2002. Den anden forhindring, kravet om, at Israel åbner sine grænser for millioner af såkaldte "Palæstinensiske flygtninge," er der stadig.

Ikke desto mindre hyldede Israelske myndigheder Al Thani’s bemærkninger som en mulighed for fred.

"Det er meget vigtigt, at de har gentaget deres støtte til en to-stats løsning," sagde Præsident Shimon Peres, da han besøgte Pave Frans I i Vatikanet.

Oppositionslederen, Shelley Yachimovich, forlangte, at Netanyahu skulle handle som en "ansvarlig voksen" og forfølge forslaget. Et andet medlem af Yachimovich’s Arbejderparti, MK Merav Michaeli, insisterede på, at regeringen skulle holde op med at underholde med tanke på en national folkeafstemning, der kunne gøre det muligt for offentligheden at forpurre enhver ikke-acceptabel fredsaftale.

Justitsminister, Tzipi Livni, som også er ansvarlig for forhandlingerne med Palæstinenserne, kaldte Al Thani’s bemærkninger et reelt skridt fremad mod en fredelig afslutning på konflikten.

Netanyahu reagerede onsdag ved at minde embedsmænd i Udenrigsministeriet om, at konflikten faktisk ikke handler om land og grænser, men snarere om Israels eksistens.

Som Netanyahu bemærkede, var Israel under angreb i næsten to årtier, før det erobrede de såkaldte "besatte områder" i 1967. Og da Israel forsøgte ensidigt at overgive Gazastriben i 2005, resulterede trækket i øget terrorisme.

Når det er sagt, konkluderede Netanyahu, at for at undgå en bi-national stat, hvor Araberne overstiger Jøderne i antal, skal Israel nå frem til en aftale, der resulterer i skabelsen af en Arabisk Palæstinensisk stat.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"De vil helbrede mit lemlæstede folk, de siger letsindigt: »Fred, fred!«, skønt der ikke er fred." Jer 6:14.

"For I ved selv ganske nøje, at Herrens dag kommer som en tyv om natten.  Når folk siger: »Fred og ingen fare!« da er undergangen pludselig over dem som veerne over en, der skal føde, og de skal ikke undslippe." 1 Thess 5:2-3.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden:
Netanyahu-calls-for-peace-deal-to-avert-bi-national-state/
Hvad betyder bi-national?