25.06.2013

Tid til igen at invadre Gaza?

Fra Israeltoday.co.il/
24. juni 2013.

Det er på tide for Israel at overveje at generobre Gazastriben, sagde tidligere Udenrigsminister Avigdor Lieberman mandag, få timer efter Palæstinensiske terrorister, der opererer ud fra den kystnære enklave, affyrede en salve med seks missiler ind i det sydlige Israel.

Fire af missilerne landede i åbne områder, og de andre to, som var på vej mod befolkningscentre, blev opsnappet af Israels ”Iron Dome” antimissilsystem.

Det var det første multi-raketangreb siden sidste novembers ”Operation Skysøjle”, hvor Israel bombarderede Gaza kraftigt som svar på de eskalerende terroristangreb på det sydlige Israel.

Lieberman sagde i Israels Radio, at Gaza’s Hamas-herskere "ingen intentioner har om nogensinde at forlige sig med en Jødisk tilstedeværelse" nogen steder i landet, Israel, så sådanne eskaleringer kan kun blive en konstant livskronik for de Israelere, der bor i regionen.

Det nødvendige alternativ er ifølge Lieberman at "vende tilbage til Gazastriben og foretage en grundig rengøring."

De missilangreb, der kom i løbet af natten, menes at være resultatet af en intern splittelse mellem Hamas og Islamisk Jihad, en af de mindre terrorgrupper, der også bruger Gaza som base for operationer.

Folk fra Islamisk Jihad sagde mandag, at de ikke længere anerkender Hamas-regeringen i Gaza. Efterhånden som konflikten mellem de to grupper vokser, forventer Israel flere provokationer, der sigter mod at trække landet ind i kampen.