09.07.2013

Israel til Obama: Vær ikke så naiv med hensyn til Egypten.

Fra Israeltoday.co.il/
9. juli 2013.

En højtstående Israelsk embedsmand sagde tirsdag, at USA's Præsident, Barack Obama, må holde op med at være så naiv med hensyn til Egypten, og undgå den samme slags fejlslagen politik, som Washington gennemførte under den seneste Egyptiske revolution.

Ligesom de fleste Egyptere i dag beskylder Israel i vid udstrækning Obama for at lette Det Muslimske Broderskabs kapring af revolutionen i 2011.

Det var Obama's "naivitet" der førte ham til at engagere sig i Det Muslimske Broderskab, da den tidligere Egyptiske Præsident, Hosni Mubarak, blev væltet, sagde den Israelske embedsmand til Israels Radio. Og det var det Amerikanske engagement, der gav Det Muslimske Broderskab den legitimitet, det var nødvendig for at tage magten.

Den nuværende situation i Egypten kan nemt blive langvarig, da Det Muslimske Broderskab ikke forventes at give afkald på magten uden kamp. Hvis militæret skal opretholde lov og orden og forhindre et tilbagefald til en Islamisk regering, har det brug for international støtte og en fortsat finansiel støtte fra Amerika.

Israel driver lobbyvirksomhed i Washington for at opretholde støtten til den Egyptiske hær, selvom Amerikansk lov bemyndiger en indefrysning af overførslen af midler, hvis det fastslås, at der er sket et militærkup.