27.07.2013

Nordpolen er nu en sø.

Fra Endtimeheadlines/
26. juli 2013.

I stedet for, at sne og is hvirvles op af vinden, plasker der nu en akvamarin sø, der er på dybde med en fod omkring det web-kamera, som er stationeret på Nordpolen.

Smeltevandssøen begyndte at danne sig den 13. juli, efter to uger med varmt vejr i Arktis. Ifølge det nationale datacenter for sne og is var temperaturen i begyndelsen af juli 2-5 grader Fahrenheit højere end gennemsnittet for meget af det Arktiske Ocean.

Smeltevandshullerne vokser lettere på den unge, tynde is, der nu tegner sig for mere end halvdelen af den Arktiske havis. Vandhullerne forbindes over isens glatte overflade, og skaber et netværk, der fanger solens varme.

Tyk og rynket is, der er flere år gammelt og har overlevet mere end én sæson med frost og tø, er mindre tilbøjelig til dette på grund af den ru og ujævne overflade. Juli er den måned, hvor der smelter mest i Arktis, og hvor havisen skrumper hurtigst.

En Arktisk cyklon, som kan konkurrere med en orkan i styrke, er prognosen for denne uge. Den vil yderligere knække isen og oprøre varmt havvand, som vil fremskynde sommerens smeltning.  Fox News