22.07.2013

Obama indsætter droner omkring USA.

Fra Endtimeheadlines/
22. juli 2013.

Indsættelsen af føderale droner i og omkring USA's kyster repræsenterer et af Obamaregeringens næste skridt i landets udvidede brug af ubemandede flysystemer til overvågning.

“Office of National Marine Sanctuaries” eller ONMS, erhvervede for nyligt Puma-UAS – en type droner, som den Amerikanske flåde også bruger – til operationer ud for Los Angeles’ kyst.

ONMS mobiliserer nu kontraktstøtte for at udvide UAS’s brug i Californien, Hawaii, Florida og Staten Washington. Leverandørerne oplevede, at samarbejde med de retshåndhævende myndigheder og militært personel var nødvendig i denne sag.

WND lokaliserede denne anmodning under en rutinemæssig undersøgelse af databaser. Puma-droner – som er så små, at de kan opsendes fra hånden – vil blive brugt af ONMS til at håndhæve de føderale regulativer, siger dokumentet.

Droneprojektet, ONMS, vil fokusere på Kanaløernes fredede Nationale Marineområde nordvest for LA. Dog vil kontrakterne også hjælpe UAS’s Puma-operationer ved Papahanaumokuakea’s Nationale Marinemindesmærke halvvejs i Hawaii, Florida Koralrevets fredede Nationale Marineområde og det fredede Nationale Område, Olympic Coast, i Washington.

ONMS opererer under ”National Oceanic and Atmospheric Administration’s” paraply, der selv er en enhed under USA’s Handelsdepartement.

Dette initiativ kommer på et tidspunkt, hvor den Amerikanske hær evaluerer kontraktskrivernes forslag om at udvikle en undervisningsstab i driften af droner, specielt i forbindelse med Puma- og Raven-befordringsmidlerne. More