22.07.2013

Selv Palæstinenserne er imod de nye EU-sanktioner mod Israel.

Fra Israeltoday.co.il/
22. juli 2013.

Nu kæmper endog Palæstinenserne imod den Europæiske Unions beslutning om at boykotte alle de Israelske virksomheder, der findes i de såkaldte "besatte områder."

En fremtrædende tjenestemand fra den Palæstinensiske Myndigheds, der talte på betingelse af anonymitet, fortalte de Israelske medier, at den Europæiske afgørelse ikke er så populær i Ramallah trods det, at den tilsyneladende er foretaget af nationalistiske Palæstinensiske årsager.

"Vi har et antal embedsmænd i den Europæiske Union, der forsøger at ændre beslutningen," sagde den unavngivne kilde.

Det nye direktiv, som forbyder nationer i Euro-området at gøre forretninger med "Jødiske bosættere", vil ikke kun svække de Israelske selskaber, men have en stor negativ virkning på den Palæstinensiske økonomi, da mange tusinde Palæstinensiske Arabere arbejder for de selvsamme selskaber.

Sammer Darawsha, en Palæstinensisk medarbejder i et Jødiskejet drivhus nær bosættelsen, Halamish, sagde, idet han udtrykte manges bekymring, "beslutningen berører alle, hvad enten de er Jøder eller Arabere. Hvis de (EU) tager vort levebrød bort, hvilken slags fred vil så råde her?"