24.07.2013

Palæstinenserne indklager Israel for De Forenede Nationer.

Fra Israelheute.com/
24. juli 2013.

Palæstinensernes repræsentant i De Forenede Nationer, Riyad Mansour, har beskyldt Israel for "krigsforbrydelser". På et møde i FN's Sikkerhedsråd i New York sagde Mansour, at Israel fortsætter med at bygge bosættelser på Vestbredden, beslaglægge land, fordrive beboerne og understøtte Jødiske ekstremister, der "terroriserer Palæstinensere." Iagttagere ser en bevidst provokation i Mansours tale før starten på de nye fredsforhandlinger.

Den Palæstinensiske repræsentant understregede, at grundlaget for alle forhandlinger med Israel er grænserne fra 1967. Jerusalem er hovedstaden i Palæstina. Mansour omtalte de Jødiske bosættelser som en "alvorlig hindring for fred" og "sabotage af en to-stats-løsning". Mansour roste Den Europæiske Unions beslutning om at udelukke Jødiske bosættelser i de Palæstinensiske områder fra alle finansielle tilskud.

Israels FN-ambassadør, Ron Prosor, gjorde indsigelse. Han understregede, at Europæernes beslutning har skadet den Amerikanske fredsindsats. Prosor kritiserede "de ensidige UN-rapporter" om den Israelsk/Palæstinensiske konflikt. Enhver terrasse, der vil blive bygget af Jøder på Vestbredden, nævnes, men terrorangrebene mod Jøder forties helt. Sikkerhedsrådet har ikke et ord om, at den Palæstinensiske terror fordobledes mellem 2011 og 2012.