13.07.2013

Voldsom hedebølge rammer Japan: 12 døde.

Fra Endtimeheadlines/
12. juli 2013. 1

13. juli 2013 - TOKYO - En voldsom hedebølge ramte Japan for en uge siden, og har nu krævet mindst et dusin menneskeliv, skriver rapporterne fredag. Kviksølvet er i hele landet i flere dage steget til over 35 grader Celsius (95 grader Fahrenheit), og prognoserne siger, at der ingen umiddelbar ende kommer på elendigheden.

Tusindvis af mennesker er blevet bragt til hospitalet med hedeslag eller svækkelse, og mindst 12 af dem er døde, rapporterer ”Jiji Press” og andre medier. De fleste af de berørte er over 65 år, men der har også været grupper af skolebørn, der deltog i skoleaktiviteter udenfor.

Et nyligt dødsfund var kroppen af en 90-årig mand. Han blev opdaget af sin søn i en lejlighed, hvor klimaanlægget var slukket, skrev Jiji.

Fredag var dagens højeste temperatur 38,3 grader Celsius (101 F) i Kawanehon i Shizuoka Præfekturet. Mere end 40 andre steder måltes højtryk på 35 grader eller mere, siger Japans meteorologiske institut.

I Nyhederne er der hyppige påmindelser om at drikke masser af væske og undgå langvarige perioder udendørs. Det er blevet et fast indslag i Japans ubehagelige sommermåneder.  Space Daily