04.08.2013

Trods fredsforhandlinger godkender kabinettet fortrinsret for bosættelser.

Fra Endtimeheadlines/
4. august 2013.

Selvom de Israelsk-Palæstinensiske forhandlinger begynder om to uger, og man blandt andet skal drøfte grænserne for en fremtidig Palæstinensisk stat, godkendte kabinettet søndag et nyt nationalt prioritets-kort, der omfatter en række små samfund i Judæa og Samaria, på den anden side af sikkerhedsmuren.

Blandt de nye bosættelser, der af sikkerhedsgrunde vil blive berettiget til favoriserende ordninger, er Rehalim, Bruchin og Sansana, som indtil for et par måneder siden blev anset for ulovlige bosættelsesforposter.

Andre nye bosættelser på listen er Elon Moreh, Geva Binyamin, Ma'ale Mikmas, Eshkalot og Negahot. På samme tid blev en række bebyggelser, der tidligere stod på listen, fjernet, herunder det Harediske samfund, Beitar Ilit, Efrat i Gush Etzion og Kedar i nærheden af Ma'ale Adumim.

Ministrene fra Hatnua, Tzipi Livni og Amir Peretz, undlod at stemme om den nye liste, men udtalte sig mod inkluderende, små, isolerede bosættelser på listen. Ministrene fra Yesh Atid, Yael German og Yaakov Peri, undlod også at stemme.

15 ministre stemte i favør. "Dette er en liste med en politisk og ikke en national præference," sagde Peretz. Han gjorde også indsigelse mod, at Qiryat Malakias og Qiryat Gat var udeladt fra listen, på grund af deres nærhed til midten af landet. More