04.09.2013

Mere forurening ved Fukushima.

Fra Endtimeheadlines/
3. september 2013.

Japan skal bruge næsten 500 millioner dollars for at kunne rumme det radioaktive vand i Fukushima-anlægget.

TOKYO – Den Japanske regering har planer om at bruge næsten 500 millioner dollars på at tage sig af den stigende mængde radioaktivt vand ved det totalskadede Tokyo Electric Power Co.’s Fukushima atomkraftværk, sagde landets Erhvervsminister tirsdag.

Erhvervsminister, Toshimitsu Motegi, sagde til reporterne, at regeringen vil bruge de fleste af disse penge til bygning af en mur af frossen jord rundt om de totalskadede reaktorer for at forhindre, at grundvandet blandes med det vand, der bliver brugt til at nedkøle de smeltede brændselsstave.

Resten vil blive brugt på at opgradere vandbehandlingssystemerne for at reducere mængden af det forurenede vand, der opbygges på stedet, og som truer med at drukner oprydningen efter den værste atomare krise siden Tjernobyl i 1986.

Tokyo Electric, kendt som Tepco, sagde mandag, at de havde fundet en ny stigning i strålingsniveauet i nærheden af en forurenet vandtank på fabrikken. Den blev ødelagt af det massive jordskælv og flodbølgen i marts 2011.

TEPCO har travl for at kunne rumme det forurenede vand, som fortsætter med at stige med en hastighed på 400 tons om dagen. En flod af grundvand blandet med stærkt radioaktivt vand øses hele tiden over de ødelagte reaktorer for at holde de smeltede brændselsstave nedkølet. More
----------------------------------------------------------------------------------------
”Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldrig forgå.” Luk 21:33.