16.09.2013

Netanyahu: Handling, ikke ord, vil være testen for Syrien og Iran.

Fra Endtimeheadlines/
15. september 2013.

Syriens principaftale om at skille sig af med de kemiske våben vil give genlyd i Teheran, sagde den Israelske leder søndag under en mindehøjtid for Yom Kippur-krigen i 1973.

Premierminister Benjamin Netanyahu udtrykte forsigtig optimisme med hensyn til den Amerikansk-Russiske aftale, som allerede ved udgangen af ugen vil begynde at blive gennemført, når Syrien rapporterer om sine kemiske våbenlagre.

Men, sagde han, disse forpligtelser skal bakkes op af handlinger, ikke kun i Syrien, men også i Iran. "Vi håber, denne opfattelse vil bære frugt. Opfattelsen vil blive bedømt på resultaterne," sagde han med henvisning til den totale ødelæggelse af Syriens kemiske våben, som skal finde sted i midten af 2014.

"Testen af resultaterne gælder også for de bestræbelser, som det internationale samfund gør for at stoppe Irans nukleare våben. Der vil heller ikke ord, men handlinger, være den afgørende faktor." Netanyahu tilføjede, at Israel nu mere end nogensinde før har behov for at vær i stand til at forsvare sig selv. More