03.09.2013

Obama slipper rædslen løs i Jerusalem.

Fra Endtimeheadlines/
2. september 2013.

Israel ønsker at tro, at USA dog vil gribe ind for at stoppe Assads brug af kemiske våben, og at Præsidenten fortryder nogle af de skader, der er forvoldt af hans zigzag-kurs.

For ledelsen er alternativet alt for forfærdeligt at tænke på. Det Israelske politiske og sikkerhedsmæssige lederskab er privat forfærdede over Præsident Barack Obama’s kovending i 11. time angående et angreb på Syrien — en beslutning, han traf alene, efter at han havde sendt sin Udenrigsminister, John Kerry, for at tale lidenskabeligt og presserende til fordel for en militæraktion.

Man er nu bange for, at indenrigspolitik eller globalt diplomati i sidste ende vil føre USA til helt at tilbageholde et angreb.

Man er desuden bekymret over Mellemøstens stadigt dybere opfattelse af Obama’s Amerika som svag, tøvende og forvirret – især i betragtning af regionens højst radikale kræfter, herunder navnlig Bashar Assad, Hizbollah og Iran.

Og det er dybt bekymrende, at Præsidenten har skabt præcedens ved at søge om tilladelse fra Kongressen, hvilket ikke krævedes ifølge de juridiske krav eller Kongressen. Det kan komplicere, forsinke eller endog udelukke en troværdig handling og forpurre en udfordring, der kunne hæmme væksten af Assads kemiske våbenkapacitet: Irans vej til atomvåben.

Den Israelske kanal 2 rapporterede søndag aften, at efter Obama havde zigzagged sig til sin beslutning om ikke at slå til nu, kontaktede Det Hvide Hus Israels ledelse os sagde, at de skulle formidle nyheden.

Målet, der succesfuldt blev realiseret, var at sikre, at der ingen lavine ville komme fra Premierminister Benjamin Netanyahu og hans ministre med offentlig luftet kritik af Præsidenten.

Kun Boligminister Uri Ariel trodsede Premierministerens tilhold, og klagede bittert i et interview i Army Radio søndag morgen: Assad er en fej morder, "der allerede burde være taget hånd om."

Ariel skaffede sig således en skideballe af Netanyahu, der ved Kabinetsbordet sagde til ham, at personlige angreb på Præsidenten for de Forenede Stater ikke tjener Israels "sikkerhedsmæssige interesser."

Men privat er Israels tavst rystede politiske ledere og sikkerhedstjeneste ikke i tvivl om, at Obamas skift i sidste øjeblik skader Israels sikkerhedsinteresser langt mere kritisk, end nogen usikker ministers ubelejlige udbrud overhovedet kunne gøre. More
----------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Israelsk missiltest skabte frygt for angreb