01.09.2013

Syrien offentliggør liste over mål i Israel.

Fra Israeltoday.co.il/
1. september 2013.

De Syriske statsmedier offentliggjorde lørdag en liste over "legitime" mål, der kan angribes i Israel, hvis USA og andre Vestlige magter lancerer et luftangreb mod Bashar Assad’s regime.

Blandt de mål, som Syrien truer med at ramme, er Israels atomreaktor i Dimona i Negev, forskellige luftvåbenbaser og det petrokemiske anlæg i den tætbefolkede havneby, Haifa.

I skyggen af en sådan trussel, og da (mener Israel *) Syrien har vist sin vilje til at anvende masse-ødelæggelsesvåben mod sin egen befolkning, er der mange spekulationer om, at Israel vil blive stærkt involveret i den debat om Syrien-angrebet, der er programsat til, når Kongressen mødes igen i Washington i næste uge.

Israels venstreorienterede avis Ha'aretz mente:

"Israel og nationens støtter... vil sandsynligvis få fortalt, at neutralitet er en luksus på dette kritiske tidspunkt, og den har de ikke råd til. Det er på tide at opfylde eller forhindre, stå af ræset og bruge noget af den dyrebare politiske kapital, som Israels tilhængere har ophobet for at kæmpe i Washingtons skyttegrave for noget, som de fleste Israelere hævder, er afgørende for deres nationale interesser."

* Det er ikke påvist, at det var regimet i Syrien, der stod bag giftgasangrebet den 21. august. Red.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Iransk avis skriver: