17.10.2013

Netanyahu: Jeg har brug for en fredspartner.

Fra Israeltoday.co.il/
17. oktober 2013.

Med al fokus på Irans nukleare forhandlinger i Genève kan man nemt glemme, at der stadig finder bilaterale Israelsk-Palæstinensiske freds-forhandlinger sted... på en måde.

Den Amerikanske Udenrigsminister John Kerry formidlede en tilbagevenden til forhandlingerne tidligere på året, og Israelske og Palæstinensiske embedsmænd fortsatte med at mødes på ministerplan. Men det ville være en grov overdrivelse at sige, at der er gjort nogen fremskridt.

Ifølge Premierminister Benjamin Netanyahu er problemet manglen på en ægte fredspartner på den Palæstinensiske side.

I tirsdags blev Netanyahu kritiseret fra Knessets podie for at have undladt at indgå i en endelig fredsaftale. Ved slutningen på de samlinger, som markerede 40-årsdagen for Yom Kippur-krigen, vendte Premierministeren tilbage til podiet for at besvare beskyldningerne.

"Jeg har fået at vide: "Det er helt op til dig, for du lovede fred," sagde Netanyahu. "Men vi har også brug for en partner... det er ikke kun afhængigt af den Israelske side, ligesom det ikke kun var op til de fem Premierministre, der kom før mig... Den anden side er også nødvendig."

Netanyahu forklarede, at Israel var i stand til at nå den endelige status i fredsforhandlingerne med Jordan og Egypten, fordi deres respektive ledere rent faktisk dukkede op klar til at gå på kompromis og holde deres forpligtelser i hævd, navnlig i forbindelse med den afdøde Kong Hussein af Jordan.

Netanyahu sagde også, at de Israelske ledere ikke længere kan ignorere virkeligheden med hensyn til Irans voksende indflydelse på den Israelsk-Arabiske fredsproces.

Ligesom Iran gjorde i Gaza via deres underordnede i Hamas, "har de beføjelser til at overtage de områder, som vi trækker os tilbage fra – hvis vi ikke beskytter dem – med henblik på at slippe af med os," hævdede Netanyahu.

Iran er en "dominerende magt, og de er ikke interesserede i fred. Det kan man ikke ignorere," konkluderede han.
-----------------------------------------------------------------------------------------
"De vil helbrede mit lemlæstede folk, de siger letsindigt: »Fred, fred!«, skønt der ikke er fred. De bliver til skamme, fordi de handlede afskyeligt; men skammen føler de ikke, spotten forstår de ikke." Jer 6:14-15b.