25.10.2013

IDF-Commander: Israel må handle for at dæmme op for ny bølge af terrorangreb.

Fra Endtimeheadlines/
24. oktober 2013.

En række af Israels øverste politiske og militære ledere var torsdag samlet i Herzliya til Jerusalem Posts anden årlige Diplomatiske Konference, hvor Noam Tibon, chef for IDF’s nordlige korps, talte over emner, som Israel står overfor, set fra et sikkerhedssynspunkt.

Tibon bemærkede, at den Syriske borgerkrig ikke længere er en intern krig, men snarere en krig, hvor der optræder mange fraktioner, grupper og lande, der sender krigere til forskellige sider i konflikten, herunder Iran og Hizbollah. Han tilføjede, at han tror, at den Syriske Præsident Bashar Assad "fortsætter med at kæmpe imod oprørerne i selve Syrien."

Selvom IDF "ikke tager parti," understregede Tibon Israel's beslutning om at tilbyde humanitær hjælp til dem, der lider under den Syriske konflikt. Han talte desuden om IDF’s overvågning af våbenoverførsler mellem Hizbollah og Syrien, og lovede, at "IDF vil gøre alt, hvad der stå i deres magt, for at forhindre overførslerne."

Idet Tibon trak på sine 30 års erfaring i IDF, gjorde han rede for den fortsatte terrortrussel, og hvordan den har ændret sig op igennem årene. More