24.10.2013

Israel bombet en konvoi med avanserte våpen til Hizbollah fra Syria.

Fra Ordetogisrael.no/
24. oktober 2013.

Flere nyhetskilder meldte tirsdag kveld at israelske kampfly bombet og ødela fullstendig en konvoi fra Syria, som var på vei til terrorist-organisasjonen Hizbollah i Libanon med avanserte krigsvåpen.

De israelske krigsflyene ødela demed en konvoi med avanserte syriske våpen, som skulle til terrororganisasjonen Hizbollah, meldte flere nyhetsmedia sist tirsdag kveld.

Det gikk ikke klart frem av meldingene om angrepet fant sted på syrisk eller libanesisk jord, men libanesiske medier rapporterte at flere israelske fly ble sett fra landsbyer i Sør-Libanon.

Offisielle kuwaitiske kilder kunne sitere en ikke navngitt israelsk embetsmann, som rapporterte at Israel var klar over et at stort antall langtrekkende raketter var på vei fra Syria til Hizbollah i Libanon.

Israel har omhyggelig unngått å bli trukket inn i den pågående syriske borgerkrigen, der Hizbollah spiller en svært aktiv rolle. Men Israels utenriksdepartement har gjentatte ganger advart om, at Israel ikke vil tillate at konflikten skal brukes som dekke, for å gi Hizbollah mer avanserte og dødelige våpen som kan brukes mot den jødiske staten.

Det er tredje gang det siste året, at Israel har ødelagt en syrisk konvoi på vei til Hizbollah med avanserte våpen.