30.10.2013

Sviktende støtte til Israel blant evangeliske kristne leder i USA.

Fra Ordetogisrael.no/
30. oktober 2013.

Et intervju med en amerikansk kristen kommentator i israelske medier denne uken, viser at de evangeliske menigheter i USA gradvis går bort fra sin støtte til Israel.

For flere tiår siden hadde Israels sine mest trofaste støttespillere blant evangeliske kristne. De anså den moderne gjenfødelsen av den jødiske staten i 1948, som en oppfyllelse av bibelske profetier og et tegn på Guds trofasthet mot sitt utvalgte folk.

Men en ny generasjon av evangeliske ledere er nå mer "opptatt av å spre den arabiske versjonen av konflikten i Midt-Østen. Det foregår idag et massivt engasjement blant de evangeliske menighetslederne for å lokke menighetenes medlemmer over på arabisk side i konflikten. "Vi tar grudig feil om vi tror at disse menighetene er pro-Israel," forteller redaktør Jim Fletcher i et intervju publisert i Israel National News.

De evangeliske lederne man bør være på vakt mot er Willow Creeks pastor Lynne Hybels, Saddleback Community Church´s pastor Rick Warren, dr. Gary Burge ved Wheaton College og redaktør Cameron Strang.

Pastor Hybels var taler på fjorårets "Kristus på Checkpointkonferanse i Betlehem", hvor lokale og utenlandske evangeliske ledere forkynte at det moderne Israel som nasjon ikke lenger hadde bibelske røtter, og at de bibelske profetier ikke lenger gjalt det jødiske folk. Videre tolket de Jesu lære i et mer humanistisk lys for å bruke det mot Israel.

"De brukte uttrykk mot Israel som f.eks: okkupasjon, kontrollposter, fengsling av arabere og apartheidstat. "Det som imidlertid er mest urovekkende, er mangelen på en sterk motreaksjon fra de evangeliske kristne som fortsatt elsker det jødiske folk og Israel. Om denne negative utvikling får fortsette, vil Israel ikke lenger ha noe støtte fra neste generasjons kristne. Det jødiske folk føler nok etterhvert at de ikke lenger kan stole på de kristne," forteller Fletcher.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Anti-Israelsk aktivisme.