24.11.2013

Breaking News fra Israel uge 48.


Økende vold på Vestbredden også i Jerusalem
Torsdag ble en to år gammel jente lettere skadd av palestinske ungdommer i Jerusalem. Israelske medier frykter at den økende volden på Vestbredden er i ferd med å nå hovedstaden.
.
Holcaust-benekter på alternativ-messe
En norsk forretningsmann som har kommet med grove antisemittiske uttalelser, inkludert holocaustbenektelse, fikk sist helg delta på Alternativmessen i Norges Varemesse på Lillestrøm.
.
Palestinian official says peace talks already failed
Fatah bigwig says if it weren’t for Palestinian prisoners to be released from Israeli jails, PA would have ended negotiations already.
.
Palestinerne har liten tro på fredsforhandlingene
Pa­le­sti­ne­re flest mener at det var galt å gjen­opp­ta freds­for­hand­lin­ge­ne med Is­rael, og to av tre tror ikke at de vil føre fram.
.
Palæstinensisk prædikant: Lad Jøderne få sværdet at føle.
Utroligt, Tempelbjerget i Jerusalem, det helligste sted i Jødedommen, bruges stadig - selvom det er under Israelsk kontrol - som en platform, hvor man ansporer til Jihad imod den Jødiske stat.
.
Netanyahu tente første lys i går.
Statsminister Benjamin Netanyahu startet Hanukka-feiringen i går kveld med å tenne det første lyset sammen med en delegasjon fra IDF, som nettopp kom tilbake fra en humanitær aksjon på Filippinene. Det melder Ashernet.
.
Chanukah: Vi har stadig brug for mirakler
I disse dage fejrer jøderne Chanukah, en lysfest til minde om miraklet i templet i år 165 før Kristus. Finn Schwarz, formand for Mosaisk Troessamfund reflekterer over festens betydning.
.
Israel og EU indgår kompromis om videnskabeligt program
EU’s modstand mod de ulovlige israelske bosættelser på Vestbredden kom i sidste ende ikke til at blokere for en aftale mellem EU og Israel om det milliardstore videnskabelige program Horisont 2020. Efter EU’s afvisning af en række israelske kompromisløsninger har de to parter nu fundet en formulering, der gør det muligt for Israel at deltage i programmet.
.
Thanksgivukkah: Når Hanukkah og Thanksgiving falder sammen.
Som de fleste af os ved, skal Hanukkah minde os om miraklet med olien. Da de første Makkabæere tilbagegav Templet til Jødisk kontrol, brændte tempelolien i otte dage, skønt der kun var olie til en dag.
.
Alteret i Shiloh fundet i Israel.
Ifølge ”Unity Coalition for Israel” blev et stenalter, der dateres til jernalderen, ved et tilfælde opdaget i nærheden af resterne af en gammel mur under en udgravning i Judæa.
.
Concern in Israel Over ‘Sadistic’ Jewish Cult in Canada
Investigation into two ‘Lev Tahor’ families in Canada leads to renewed calls for action in Israel. MK: It’s a sadistic cult.
.
Israels besynderlige nye ’allierede’ i kampen mod en iransk atombombe
Det er ikke kun i Israel, at der er bitterhed mod præsident Barack Obama over søndagens aftale med Iran. Selv om det ikke har fået så stor mediedækning, er frustrationen stor i Saudi Arabien og en række sunnimuslimske lande. Frustrationen har skabt en besynderlig ’alliance’ mellem Israel og disse sunnimuslimske lande.
.
Kendt Berlin-plads får jødisk kæmpe-ikon
Det er snart jul. Men først er det tid til Chanukah, den jødiske lysfest, der begynder onsdag. I Berlin bliver det markeret med en kæmpestor lysestage lige foran Brandenburger Tor.
.
Hvad er Hanukka?
Hanukka eller Channukka (hebraisk: חנוכה, som betyr «innvielse») er en åtte dager lang jødisk høytid der man feirer gjeninnvielsen av tempelet i Jerusalem etter at makkabeerne hadde erobret byen i år 164 f.Kr. (Første Makkabeerbok 4:52-59).
.
"Hanukkah, Festival of Lights" - video.
.
Araberne er ligeså chokerede som Israel over atomaftalen med Iran.
Det stærkeste bevis på, at Israel ikke overreagerer på Irans atomtrussel og manglerne ved den aftale, der blev indgået i Genève i denne uge, er det faktum, at mange Arabiske stater er lige så bekymrede.
.
Pest eller kolera?
“I Jerusalem er det en fundamental formel som trumfer alle andre når det gjelder Iran. Dersom Israel må velge mellom enten et Iran med bomben, eller å bombe Iran, vil Israel alltid velge det siste.
.
Fire lande deltager med 60 fly i Israels største luftmanøvre
Den største luftmanøvre nogensinde i Israel indledtes i søndags med deltagelse af 60 fly fra fire lande: Israel, USA, Graekenland og Italien. Det var planlagt, at det polske luftvåben ogå skulle have deltaget, men dette blev aflyst af budgetmæssige grunde.
.
Abbas: – Vil tale i Knesset, men på mine betingelser
Dette var Abbas' reaktion på statsminister Benyamin Netanyahus ofte fremsatte indbydelse til den palestinensiske leder om at tale i Israels lovgivende forsamling.
.
Israel och Saudiarabien: Vi känner oss svikna
Jerusalem. Större delen av världen drar en lättnadens suck efter atomavtalet med Iran. Men Irans grannländer är djupt oroade och fruktar att det ger regimen i Teheran möjlighet att skaffa kärnvapen. Det omaka paret Israel och Saudiarabien känner sig båda svikna av sin främsta allierade, USA.
.
Vagthund: Israel bygger 829 bosætterboliger
Israelske myndigheder giver grønt lys til yderligere 829 bosætterboliger i palæstinensiske områder på Vestbredden, oplyser vagthunden Fred Nu ifølge nyhedsbureauet AFP.
.
Iran: Vesten '”forpurrede det Zionistisk komplot" med atomaftalen.
"Alle de komplotter, der er udklækket af det Zionistiske regime for at stoppe den nukleare aftale, er mislykkedes," sagde den Iranske Udenrigsminister Javad Zarif til sin nations medier fra Genève.
.
Iran lancerer 'storstilet' militærøvelse.
Iranske militærstyrker lancerede onsdag en serie "storstilede militærøvelser" i ni provinser efter ordre fra den øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, skriver statslige medierapporter. Øvelserne, med kodenavnet "Mod Jerusalem," vil fortsætte de kommende dage og resten af året.
.
Obama diskuterede atomaftale med utilfreds Netanyahu
USA's præsident, Barack Obama, har søndag aften dansk tid haft telefonisk kontakt med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, for at drøfte den atomaftale, som seks stormagter indgik med Iran natten til søndag. Det oplyser Det Hvide Hus.
.
Israel forbeholder sig ret til at bombe Iran på trods af aftale
Aftalen gør verden farligere, mener Israels leder. Han opfordrer verden til at opretholde presset på præstestyret i Teheran.
.
Den nye trusselen.
I disse dager er TV-kanalene fulle av filmer om John F. Kennedy, en av vår tids største amerikanske presidenter. Personen som med kraft og vilje bremset trusselen fra kommunistene. Verden var inne i en kald krig, som uten modige vestlige politikere som president Kennedy kunne ha gått over til en ødeleggende atomkrig. I dag er faren for en verdensomspennende krig utløst av et atomangrep enda større enn under den kalde krigen.
.
Bennett: ‘Bad’ Iran deal increases need for military action
Economics minister and Jewish Home leader says Israel cannot ‘sit idly by’ while world allows Iran to be 6 weeks from the bomb.
.
Forbereder børn og unge på krig i Islams navn.
Det iranske skolesystemet forbereder sine elever for krig mot amerikansk verdenshegemoni i islams navn.
.
Europeiske jøder vurderer å rømme til Israel.
Mange jøder i flere europeiske land føler seg ikke lenger trygge i sitt hjemland. De vurderer å flytte til Israel.
.
- Atomavtalen med Iran er “historisk feil”
- I dag har verden blitt et mye mer farlig sted, fordi det farligste regimet i verden har tatt et betydelig skritt mot å få det farligste våpenet i verden, sier statsminister Benjamin Netanyahu. Hvorfor advarer Israel mot avtalen andre land gleder seg over?
.
Israel: Iranaftale gør verden til et farligere sted
Ministerpræsident Netanyahu: Vi vil aldrig lade iranerne skaffe sig a-våben.
.
Israel om atom-løsning: Det er en dårlig aftale
Iran har opnået, hvad det ønsker med den internationale atomaftale, mener Israel.
---------------------------------------------------------------