22.11.2013

Solnedgang for de gyldne år med Amerikansk-Israelsk alliance.

Fra Flashtrafficblog/
21. november 2013.
Af Joel C. Rosenberg.

(Jerusalem, Israel) - En voldsom skuffelse breder sig i det Israelske folk.

Den langsomme, men støtte nye konsensus, er, at den Amerikanske regering er klar til at indgå en katastrofal aftale med Iran, der potentielt kan true staten Israel, så måske kan de ikke længer have tillid til Det Hvide Hus som den største allierede, hvilket det har været i syv årtier.

Skarpe Amerikanske kritikere af Præsident Obama bliver måske overraskede over, at Israelerne først nu kommer til denne konklusion. Men husk, de fleste Jøder har tendens til at ligge til venstre for midten politisk. De elsker Bill Clinton, og de kan godt lide Hillary Clinton.

De havde store forhåbninger til Barack Obama. Men dette håb er i vid udstrækning blevet knust. Israelerne var dybt taknemmelige, da Præsident Obama kom på statsbesøg i marts. De håbede, at det repræsenterede en "nulstilling" i de Amerikansk-Israelske relationer, der har været anspændte i de sidste fire eller fem år.

De er nu ikke længere så sikre. Kan tingene ændre sig? Absolut. Kan Præsidenten og Udenrigsministeren afvise en dårlig aftale med Iran og bekræfte det Amerikansk lederskab på den globale scene? Ja. Kan de forøge sanktionerne mod Iran? Sikkert. Kan de kræve, at Iran stopper berigelsen af uran, afmonterer alle berigelses-faciliteter, opgiver ethvert element af det nukleare våben-program og underlægger sig alle øgede sanktioner samt den internationale isolation og en reel militær trussel? Selvfølgelig.

Men skønt Israelerne ved, at disse ting kan ske, er de begyndt at konkludere, at de sandsynligvis ikke vil ske. Og de er lamslåede og bedrøvede.

Israelerne er nu reelt i stigende grad bekymrede over, om de nu ser solnedgangen fra de "gyldne år" med dyb alliance med Verdens eneste supermagt. More.