10.12.2013

Alliérer USA sig med Hizbollah?

Fra Endtimeheadlines/
10. december 2013.

"The Party of God", bedre kendt som det Iransk-støttede, Libanesiske Hizbollah, ønsker at få en tilgang, der hedder "en fælles fjende", sammen med USA, i et forsøg på at standse spredningen af al-Qaeda i Mellemøsten, fortæller kilder tæt på Hizbollah’s lederskab til Joseph Farah’s G2 Bulletin.

Udsigten ser ud til at styrke nyligt offentliggjorte rapporter om, at Hizbollah, som USA officielt betragter som en terrororganisation, har gjort "indirekte" sonderinger gennem Briterne om denne mulighed.

En rapport citerer højtstående Britiske diplomatkilder, som fortæller den Kuwaitiske avis Al-Rai, at Britiske diplomater har haft drøftelser med lederne af den Libanesiske gruppe og derefter formidlet resultaterne til Amerikanerne. Kilder tæt på Hizbollah siger dog til WND, at nogle af kontakterne har været "direkte", og at modstandsgruppen er parat til at arbejde sammen med USA for at fjerne den "fælles fjende", al-Qaeda, som disse embedsmænd betragter som en større trussel mod Libanon end nabolandet Israel.

Israel synes på sin side i stigende grad at stå sammen med Saudi-Arabien, fordi det - ligesom det Saudiske Kongerige - betragter Iran som deres fælles fjende. Til alt dette kommer den opfattelse fra Hizbollah, at Israel støtter de Saudisk-støttede al-Qaeda-elementer i Syrien og Libanon.

Både Israel og Saudi-Arabien er imod den nylige atomaftale med Iran. De mener, at Irans atomprogram er et dække over fabrikation af atomvåben. Aftalen om Irans atomprogram mindsker straks de internationale sanktioner mod Iran, og frigiver milliarder af dollars af deres valutareserver i udlandet.

Til gengæld er Iran gået med til delvist at fastfryse sit nukleare udviklingsprogram. Det er en midlertidig aftale over seks måneder, hvorefter endnu en møderunde er planlagt, hvor man skal komme med en permanent løsning. Mere