04.12.2013

Kvindelig Saudisk selvmordsbomber ankommer til Syrien.

Fra Jihadwatch.org/
3. december 2013.

Nada Al-Qahtani, som efter sigende er den første kvindelige Saudiarabiske selvmordsbomber, bebuder sin hensigt: at udkæmpe Jihad.

En Saudisk kvindes meddelelse om, at hun er villig til at blive selvmordsbomber, har udløst en massiv debat i hendes hjemland.

Nada Al-Qahtani erklærede for nyligt, at hun agter at deltage i Jihad-gruppen "The Islamic State of Iraq and the Levant" - en af de vigtigste ekstremistiske grupper, der kæmper imod regeringsstyrkerne i Syrien.

Al-Qahtani skrev på sin Twitter-konto i lørdags, at hun var ankommet til Syrien, og havde mødtes med sin bror, som hun ikke havde set i over et år, da han kæmper sammen med ISIL. Hun bad også sine følgere på Twitter om at bede om succes for hendes operation.

En rapport på den Iranske nyhedskanal Al-Alam sagde, at hendes indrømmelse af, at hun var kommet til Syrien for at føre Jihad og deltage i en selvmordsbombning, har vakte opsigt i Saudi-Arabien, da det er første gang, en Saudiarabisk kvinde har meddelt noget sådant.

Nogle kommentatorer fremførte, at debatten var udløst af to hovedfaktorer: At Al-Qahtani rejste til Syrien uden at være ledsaget af en mandlig slægtning, som det kræves af Saudisk og Islamisk lov, og at hun er gift med en Islamisk forfatter, der har skrevet en bog til støtte for ISIL.

ISIL’s tilhængere lovpriser Al-Qahtani’s hensigter, og siger, at hun besidder et mod, som mange mænd savner. Men andre medlemmer af Jihad-bevægelsen kritiserer hendes handlinger og siger, at det er en overtrædelse af Islamisk Sharia-lov, da det er forbudt for en kvinde, at rejse uden mandligt opsyn, selvom hendes bror mødte hende i Syrien.