14.01.2014

Abbas vil have Østjerusalem som hovedstad.

Fra Endtimeheadlines/
14. januar 2014.

Østjerusalem skal være hovedstad i en "fremtidig Palæstinensisk stat", hvis der skal opnås fred!

Nyhedsbureauet Ma’an rapporterede, at Præsidenten for den Palæstinensiske myndighed (PA), Mahmoud Abbas, lørdag sagde til en delegation, at der ikke vil blive "fred mellem os og Israel" uden Østjerusalem som hovedstad i en kommende Palæstinensisk stat.

I en tale på sit kontor i Ramallah til en Jerusalem-delegation fremhævede Abbas, at den Arabiske opfølgningskomité ville gentage denne holdning under et møde med USA's Udenrigsminister John Kerry søndag.

"Han vil få fortalt, at det besatte Østjerusalem er hovedstaden i den Palæstinensiske stat, og uden den vil der ingen fred blive mellem os og Israel," erklærede Abbas.

Den nuværende forhandlingsrunde er blevet begrænset til ni måneder, hvorefter "vi frit kan gøre, hvad vi vil," sagde han og fremhævede, at "tidsrammen er begrænset og ikke åben, og vor enstemmige holdning er ikke hemmelig."

Abbas tilføjede, at han havde hørt, at Israelerne havde nægtet at nævne Jerusalem i nogen som helst samtaler eller forhandlinger. "Lad dem sige, hvad de vil. Medmindre det bliver nævnt klart og markeret med store skrifttyper, at Østjerusalem er hovedstaden i den Palæstinensiske stat, bliver der ingen fred med dem. Jeg ønsker, at de skal høre dette," erklærede han ifølge Ma’an.

Fredag blev det rapporteret, at Premierminister Benyamin Netanyahu havde meddelt højtstående embedsmænd i regeringen, at han ikke ville accepterer nogen som helst opdeling af Jerusalem i rammeaftalen.

Kilder afslørede tidligere, at Kerry’s forslag ville opdele hovedstaden under international ledelse.

Haaretz rapporterede fredag morgen, at Netanyahu havde hævdet, at han ikke ville underskrive et dokument, som på nogen måde gav mulighed for etablering af en PA hovedstad i Jerusalem, uanset prisen for fredsforhandlingerne.

Som reaktion på det, sagde Abbas til de besøgende: "Vort sprog er forståeligt. Vi har hørt masser af taler om hovedstaden her og der. Hovedstaden er Jerusalem og de omgivelser til Jerusalem, der blev besat i 1967."
--------------------------------------------------------------------------------------------
"Fra Moabs sletter gik Moses op på Nebobjerget, til Pisgas tinde, over for Jeriko, og Herren lod ham se hele landet: Gilead op til Dan,  hele Naftali, Efraims og Manasses land, hele Judas land over til havet i vest, Sydlandet og Jordandalen, dalen ved Jeriko, Palmebyen, ned til Soar. Og Herren sagde til ham: »Det er det land, jeg lovede Abraham, Isak og Jakob, da jeg sagde: Jeg giver det til dine efterkommere. Du har fået det at se, men du kommer ikke derover!« Moses, Herrens tjener, døde dér i Moabs land, efter Herrens afgørelse," 5 Mos 34:1-5.