22.01.2014

Assad: At tabe krigen betyder "kaos" i hele regionen.

Fra Endtimeheadlines/
21. januar 2014.

I et eksklusivt interview med AFP sagde den Syriske Præsident Bashar al-Assad, at hovedformålet med Genève II-fredsforhandlingerne i denne uge burde være en beslutning om at "bekæmpe terrorisme", for hvis hans regering taber landets krig, vil det betyde "kaos i hele Mellemøsten."

"Genève-konferencen skal frembringe klare resultater med hensyn til bekæmpelse af terrorismen i Syrien," sagde han. "Det er den vigtigste beslutning og det væsentligste resultat, som Genève-konferencen kan frembringe. En politisk løsning uden terrorbekæmpelse har ingen værdi."

I en tale ved Præsidentpaladset i Damaskus nogle få dage før Genève II-forhandlingerne begyndte, sagde Assad, at han forventede, at landets blodige konflikt ville trække unødvendigt ud, og kaldte den en "kamp mod terrorisme": Han afviste enhver sondring mellem oppositionens krigere og radikale Jihadister.

Den Syriske leder sagde, at han forventede landets konflikt ville fortsætte ubarmhjertigt, men han sagde, at hans styrker gør fremskridt. Den konflikt, som begyndte i marts 2011, har kostet mere end 100.000 liv, og fordrevet millioner af Syrere.

"Det vi kan sige er, at vi gør fremskridt og bevæger os fremad. Dette betyder ikke, at sejren er nært forestående; denne form for kampe er komplicerede, vanskelige og tager lang tid," sagde han. "Men når man forsvarer sit land, er det indlysende, at det eneste valg er at vinde," tilføjede Assad, der anser alle dem, der modsætter sig hans regime for "terrorister".

"Denne kamp er ikke - som den Vestlige propaganda skildrer den - en folkelig opstand mod et styre, der undertrykker sin befolkning, eller en revolution, der kræver demokrati og frihed," sagde han. More.