21.01.2014

Kristenforfølgelse i Syrien.

Fra Jihadwatch.org/
19. januar 2014.

Syrien: Muslimer ser kors omkring Kristens hals, og halshugger ham straks.

"Når du møder en vantro, så ram ham på halsen..." — Koranen 47:4.

"Volden mod Kristne i Syrien er ved at blive "en af de værste forfølgelser, der er gennemlevet af Kristne i denne del af det tredje årtusinde." Shhh! "Al tale om ekstreme, militante Islamister og de grusomheder, de begår globalt, kan underminere de positive resultater, som vi Katolikker har nået i vores Interreligiøse dialog med troende Muslimer."- Robert McManus, Romersk-Katolsk biskop i Worcester, Massachusetts, 8. februar 2013.

"Syrien: Halshugning af en Kristen skræmmer Fællesskabet," af Martin Barillas, Spero nyheder, 16. januar:

Islamister har halshugget en ung Kristen mand og såret en anden alvorligt i et angreb nær Homs, en by i Syrien. De to kørte i bil fra Homs til en større Kristen landsby ved navn Marmarita.

En gruppe på fem bevæbnede Jihadister opsnappede det køretøj, i hvilket Firas Nader (29) og Fadi Matanius Mattah (34) var på rejse, og åbnede ild. Da angriberne nåede bilen og bemærkede, at Fadi bar et kors om halsen, blev han straks halshugget.

De stjal også penge og forskellige dokumenter, men efterlod Firas, da de troede, han var død.

Efter angrebet den 8. januar formåede Firas at flygte til fods til Almshtaeih, en nærliggende by, hvorfra han blev overført til et hospital i Tartou.

Nogle Kristne dækkede Mattah’s vanhelligede legeme, og bragte det til Marmarita, hvor lokalbefolkningen åbenlyst gav udtryk for sorg, frygt og dyb foragt.

En Katolsk velgørenhedsorganisation, ”Hjælp til Kirken i Nød” (ACN), har rapporteret, at vold mod Kristne i Syrien er "en af de værste forfølgelser, der er gennemlevet af Kristne i denne del af det tredje årtusinde." Mere end 600.000 Kristne – en tredjedel af de samlede Syriske troende – er internt fordrevet, eller lever som flygtninge i nabolandene.

Kristne ledere er bange for, at udvandringen af Kristne fra Syrien, som har eksisteret siden troens tidligste dage, kan true Kirkens fremtid i landet alvorligt...
----------------------------------------------------------------------------------------
"I kære, I skal ikke undre jer over den ildprøve, I er ude for, som var det noget fremmed, der skete med jer; men glæd jer, når I deler Kristi lidelser, så at I også kan juble af glæde, når hans herlighed åbenbares. Hvis I bliver hånet for Kristi navns skyld, er I salige, for herlighedens ånd, Guds ånd, hviler over jer. Men ingen af jer må lide som morder eller tyv eller forbryder eller for at gå andres ret for nær; men hvis nogen lider som kristen, skal han ikke skamme sig, men gøre Gud ære med det navn. For nu er det tiden, da dommen tager sin begyndelse, og den begynder med Guds hus; men når den begynder med os, hvilken ende vil det så ikke tage med dem, der er ulydige mod Guds evangelium? Hvis den retfærdige med nød og næppe frelses, hvordan vil den ugudelige og synderen da være stedt? Derfor skal de, der efter Guds vilje må lide, stadig gøre det gode og overlade deres sjæl til den trofaste skaber." 1 Pet 4:12-18.