12.01.2014

Europas Forenede Stater?

Fra Prophecynewswatch.com/
10. januar 2014.
Telegraph.co.uk

Visionen om en EU-superstat bliver måske lagt ud til de Europæiske vælgere dette forår.

En kampagne for at den Europæiske Union skal blive "Europas Forenede Stater", vil være det "bedste våben mod Euro-skeptikerne", har en af Bruxelles højtstående embedsmænd sagt.

Viviane Reding, Næstformand for Europa-Kommissionen og den Kommissær, der har tjent i Bruxelles længst, har efterspurgt, at "en sand politisk union" sættes på dagsordenen til EU-valget i foråret.

"Vi har brug for at opbygge Europas Forenede Stater med Kommissionen som regering og to kamre – Europa-Parlamentet og et "Senat" af medlemsstaterne," sagde hun.

Fru Redings vision, der deles af mange i de Europæiske institutioner, vil omdanne EU til en superstat, som degraderer de nationale regeringer og parlamenter til en mindre politisk rolle, svarende til lokalrådene i Storbritannien.

Efter hendes plan vil Kommissionen have herredømmet over regeringerne og parlamentsmedlemmerne i Europa-Parlamentet, og afløse parlamentsmedlemmernes suverænitet i ”House of Commons”.

Nationale ledere, der mødes som det Europæiske Råd, vil blive reduceret til en rolle som rådgivende Andet Kammer, svarende til ”House of Lords”.

Nigel Farage, lederen af Ukip, sagde, at fru Reding havde afsløret det sande valg, Britiske vælgere skal gøre på valgstederne.

"For mennesker med magt i Bruxelles er dette det eneste valgbud, og der er ingen reformer, men blot et Europas Forenede Stater. Den 22. maj må det Britiske folk spørge sig selv, om de ønsker det, og så stemme i overensstemmelse hermed," sagde han.

"Jeg er sikker på, at folk vil sige nej til denne centralistiske fanatisme."

Fru Redings bemærkning illustrerer den voksende kløft mellem et Europa, der er forpligtet på "en stadig snævrere union", og Storbritannien, som skubber på for at reducere EU’s beføjelser.

"Vi går ud fra, at Storbritannien forlader EU, så vi gider ikke engang tænke på Briternes følelser i øjeblikket," sagde en embedsmand.

Skønt Storbritannien måske er afskrevet, tiltager bekymringerne, da fjendtlighederne på hele kontinentet har nået et hidtil uset niveau, og anti-EU-partierne fører i meningsmålingerne i Frankrig, Holland og Grækenland.

Men en ledende person i EU som fru Reding ønsker, at det Europæiske valg i maj skal bevæge sig ud over debatten om stramninger i Eurozonen, og tilslutte sig en storslået vision for Europa.

"Denne forhandling er nu på vej ind i en afgørende fase. Om lidt mere end fire måneder vil borgere i hele Europa kunne vælge det Europa, de ønsker at leve i," sagde hun.

"Der står meget på spil. Resultatet af dette valg vil præge Europa i årene fremover. Det er derfor afgørende at stemme ved dette valg. Dette vil være vort bedste våben mod Euroskeptikerne: At forklare vore borgere, at deres stemme virkelig betyder noget."

I tiden op til forårsvalget i Europa gearer EU op til at organisere en hidtil uset valgkamp om vælgernes hjerter og sind.

I en tale i Athen signalerede José Manuel Barroso, Presidenten for Kommissionen, at EU ville bruge hundredåret for Første Verdenskrig til at advare om, at Euro-skepticismen samt de højreorienterede og populistiske anti-Europæiske partier kunne bringe krigen tilbage i Europa.

"Ingen anden politisk konstellation har til dato vist sig at være en bedre organisering, der kunne formindske barbariet i denne Verden," sagde han.

"Det er især vigtigt at huske dette, når vi i år vil mindes starten af Første Verdenskrig. Vi må aldrig tage fred, demokrati og frihed for givet. Det er især vigtigt at huske det, når Europas befolkning i maj vil blive opfordret til at deltage i et Europæisk valg."

Hr. Barroso’s og fru Reding’s forsøg på at øge indsatsen ved EU-valget er ikke blevet godt modtaget af alle regeringer.

"Føderalistiske overdrivelser om USA er ikke nyttige for de lande, der ønsker, at et reformeret EU skal virke bedre," sagde en Europæisk diplomat.