14.01.2014

Skænding af Synagoger plager det centrale Israel.

Fra Algemeiner.com/
11. januar 2014.

En række Synagoger, beliggende i centrum af Israel, er blevet vandaliseret i den seneste uge, rapporterede de Israelske nyheder fredag.

Den Israelske Kanal2 oplyste, at en Synagoge, beliggende ved hærbasen Sirkin nær byen Petah Tikvah, for nyligt blev ødelagt. IDF-soldater, der tjener på basen, blev chokerede, da de gik ind i Synagogen, hvor de fandt flænsede Bibler kastet overalt på gulvet, og anti-Semitiske nedværdigelser spray-malet på væggene.

Straks efter, forbrydelsen var blevet anmeldt, hastede militærpolitiet samt ledende IDF-officerer til gerningsstedet. Kanal2 oplyste, at det mest foruroligende er, at man nu tror, at mindst én Israelsk hærsoldat var involveret i krænkelsen.

Soldaterne i Sirkin reagerede med harme over krænkelsen af deres Synagoge. "De, der gjorde det, har begået en anstødelig handling mod Jødedommen," sagde en soldat til Kanal2. "Det er uforståeligt, at noget sådant kunne ske på en IDF-base... Det er intet mindre end en fornærmelse mod hele vort værdisystem," fnyste soldaten.

Ifølge IDF-talsmanden er hændelsen i øjeblikket under efterforskning.

Den Israelske avis Ma'ariv rapporterede fredag, at et nyt hærværk var blevet begået mod to Jødiske Synagoger i landsbyen Ezer, der ligger i Lachish-regionen i Israel.

En tilbeder, der gik ind i en af de lokale Synagoger fredag morgen, opdagede at den Hellige Ark var fjernet fra sin plads, og at Tora-rullerne var blevet revet i stykker og spredt ud over hele gulvet. På samme måde var der blevet rodet med andre rituelle genstande, stod der i Ma'ariv.

Lignende skader blev også påført en anden nærliggende Synagoge, som var indrettet i en husvogn.

Ma’ariv rapporterede, at politistyrkerne, under kommando af Qiryat Malakia’s stationsleder, Chefpolitiinspektør Sammy Marciano, skyndte sig til området for at søge efter gerningsmændene til de to plyndringer. Derudover blev retsmedicinske hold hidkaldt for at indsamle fysiske beviser fra gerningssteder.

Stationsleder Marciano sagde: "Dette er en alvorlig sag, og for nuværende følges alle de spor, der kan lede til de mistænkte."